У Києві відкрили квартиру-музей родини Івана Франка

У Києві відкрилася квартира-музей сім’ї українського поета, письменника, драматурга і вченого Івана Франка. Музей створений за ініціативою онука і єдиного прямого нащадка літератора – Роланда Франка.

Квартиру-музей символічно облаштували у будинку, в який у 1949 році насильно переселили зі Львова родичів Івана Франка. Там знаходиться меморіальна кімната, де частково відображений побут сім’ї – предмети інтер’єру, документи і фотографії сім’ї Франка.

Всі, хто вирішить прийти в квартиру-музей родини Івана Франка, зможуть подивитися старі фотографії, раритетні видання та головне – поспілкуватися з онуком поета Роландом Франком. У цю велику квартиру №15 за адресою: вул. Володимирська 48-а в 1949 році переїхав син Івана Франка Тарас. Його радянська влада фактично примусово переселили зі Львова до Києва.

Більшість фотографій взято із домашнього архіву онука Великого Каменяра – Роланда. Він – єдиний прямий нащадок цього роду, який носить прізвище “Франко” і зовні подібний на свого діда. Нині він є головою правління Міжнародного фонду Івана Франка та ініціатором Міжнародної премії імені І. Франка.



Наші партнери