У Києві відбудеться вечір пам’яті Роланда Франка

11 серпня – роковини смерті Роланда-Олександра Франка. До першої річниці відходу у вічність єдиного онука Каменяра Міжнародний фонд Івана Франка організовує вечір пам’яті. Захід відбудеться у Музеї видатних діячів української культури, що на вул. Саксаганського, 97, о 17:00.

У рамках заходу буде відкрито нову експозицію про Роланда Франка, в атмосфері друзів та колег згадуватимуть історії знайомства, дозвілля та роботи.

Головною подією вечора стане презентація збірки спогадів про Франкового онука, яка була видана Міжнародним фондом Івана Франка спеціально до цієї дати.

Вхід на вечір пам’яті – вільний.

Організаторами заходу із вшанування пам’яті Роланда Франка є Міжнародний фонд Івана Франка спільно з Музеєм видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького та Державним історико-культурним заповідником «Нагуєвичі».

Нагадаємо, Роланд-Олександр Франко помер 11 серпня 2021 року на 90-му році життя. Він був українським ученим-інженером, кандидатом технічних наук, дипломатом, громадським діячем, популяризатором творчості всесвітньовідомого діда, засновником і головою правління Міжнародного фонду Івана Франка та людиною, яка безкоштовно здобула для України науково-дослідну станцію “Фарадей” в Антарктиці (тепер станція “Академік Вернадський”).



Наші партнери