В університетську бібліотеку передано книги претендентів на Міжнародну премію імені Івана Франка 2021 | Відео

У вівторок, 23 листопада, у Дрогобицькому університеті відбулася зустріч, в ході якої директор Фонду Франка Ігор Курус передав книги для фондів університетської бібліотеки,  про це повідомляється на сайті Дрогобицької міської ради.  Серед видань – наукові праці учених і творчих колективів з Канади, Литви та України, які були подані на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2021 році.

Щороку Фонд Франка передає роботи претендентів на Премію у бібліотеки університетів Дрогобича, Відня та Києва. Сподіваємось, що з кожним роком, популяризація постаті Івана Франка набуватиме нових смислів, – зазначив Ігор Курус.

Про важливість співпраці Фонду, університету і влади розповів Тарас Кучма.

Насамперед скажу, що безумовно гордий, що церемонія вручення Міжнародної премії імені Івана Франка відбувається у Дрогобичі. З кожним роком це дійство набуває нового масштабу. Таким чином ми популяризуємо не лише Івана Франка, а й Дрогобиччину загалом. Наше спільне завдання – популяризувати Каменяра і відроджувати бібліотеки. Це мають бути креативні простори наповнені читачами. Спільно творимо відродження і працюємо над тим, щоб у Дрогобичі було якомога більше лауреатів, – наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Слова подяки виголосив і в.о. ректор а ДДПУ імені Івана Франка Микола Лук’янченко, який звернув увагу на важливості співпраці Університету і Фонду, а також партнерських відносинах з міською владою, адже Дрогобич – університетське місто.

Директор бібліотеки ДДПУ імені Івана Франка Ігор Розлуцький, висловив сподівання, що ці книги ляжуть в основу створення наукової бібліотеки у місті Дрогобич.

У заході також взяли участь: проректор з науково-педагогічної роботи Юрій Вовк та лауреат Міжнародної премії імені Івана Франка, професор Леонід Тимошенко.

Нагадаємо, щороку, 27 серпня, у день народження Каменяра, на Дрогобиччині відбувається вручення Міжнародної премії імені Івана Франка, яка присуджується за наукову роботу, що є вагомим внеском у розвиток соціально-гуманітарних дисциплін, має міжнародне значення і ґрунтується на засадах наукового осмислення історичних або сучасних процесів у культурі, політиці та суспільному житті України. Цьогоріч лауреатом Премії став професор Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка, доктор історичних наук Леонід Тимошенко.



Наші партнери