На Львівщині відзначатимуть день народження Івана Франка

У середу, 19 серпня, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький завітав до Дрогобича, де взяв участь у нараді щодо підготовки до проведення V урочистої церемонії вручення Міжнародної премії імені Івана Франка, яка за тиждень відбудеться у Дрогобичі.

Як повідомив голова Міжнародного Фонду Івана Франка Ігор Курус, між Львівською ОДА та Фондом було підписано Меморандум про співпрацю та партнерство, спрямовані на популяризацію національного генія Івана Франка.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма, спілкуючись з очільником області, зазначив, що Премію імені Івана Франка можна прирівняти до Нобелівської, адже до цього процесу залучено міжнародну спільноту науковців.

Голова Міжнародного Фонду Івана Франка Ігор Курус розповів, з якими потугами вдалося відстояти право проведення Церемонії у Дрогобичі. Також поділився намірами популяризації Каменяра в Україні та світі.

До слова, цьогоріч у зв’язку з карантином дійство буде відбуватися просто неба, а оголошення лауреата Міжнародної премії ім.Івана Франка відбудеться безпосередньо у день церемонії – 27 серпня.

Під час зустрічі були присутні й керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міськради – Олег Яводчак, Ірина Кушнір, Петро Кос, Алла Гладун, Марія Супрун, а також директор заповідника «Нагуєвичі» Богдан Лазорак, ректор Дрогобицького педагогічного університету Надія Скотна та проректор Юрій Вовк. Тож посадовці обговорили й підготовку до відзначення 165-ї річниці з дня народження Івана Франка, яку відзначатимуть наступного року. Обговорили й майбутнє культурної спадщини міста та регіону.

Максим Козицький оглянув приміщення Народного дому, яке за останні п’ять років вдалося суттєво відремонтувати, побував у Франковій світлиці.

«Важливо, що є співпраця громадянського суспільства з державною владою. Тому ми докладемо всіх зусиль, щоб пропагувати Івана Франка і його батьківщину в Україні та за її межами. Особисто для мене – величезна честь бути на такій події. Я обов’язково 27 серпня буду у Дрогобичі та Нагуєвичах», – підбив підсумки зустрічі Максим Козицький.

Нагадаємо, V урочиста церемонія нагородження лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка відбувається за підтримки голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького та Дрогобицького міського голови Тараса Кучми. Організатором заходу є Міжнародний фонд Івана Франка у партнерстві з Дрогобицькою міською радою, Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка, Державним історико-культурним заповідником “Нагуєвичі”, Львівським товариством у місті Києві, Міжнародним фондом “Відродження”, групою компаній «Західнадрасервіс», СПА-готелем “RESPECT”, краудфандинговою платформою «Спільнокошт», ТОВ “Тандем” та відпочинковим комплексом «Залісся».
За матеріалами пресслужби Дрогобицької міської ради.


Наші партнери