Квартиру-музей родини Івана Франка діджиталізували

У київському музеї родини Івана Франка оцифрували експонати і створили 3D-моделі кімнат у форматі доповненої реальності.

Фонд Франка за підтримки Українського культурного фонду взявся діджиталізувати культурну спадщину родини Франків, щоб забезпечити вільний доступ відвідувачів до музею, розширити музейну авдиторію і перейти від класичного до інноваційного музею з точки зору візуалізації та інформативності.

Віртуальний 3D-тур музеєм створений у форматі 360° і дозволяє погуляти залами музею.

До панорам і цифрових копій експонатів зроблено описи й аудіозаписи. Оцифровані матеріали і 3Dтур з аудіогідом 4 мовами будуть розміщені на загальнодоступному веб-ресурсіwww.frankovi.com.ua, презентація якого відбудеться в жовтні 2020 року.

Нагадаємо, Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Українського культурного фонду реалізовує проєкт «Віртуальний музей Іван Франко у Києві». Проєкт переміг у програмі УКФ «Створюємо інноваційний культурний продукт» і має на меті в інтерактивній формі, з використанням технологій віртуальної та доповненої реальності, популяризувати постать Івана Франка та його родини як в Україні, так і за кордоном.



Наші партнери