Засідання Міжнародного журі

23-25 червня 2017 року, у Віденському університеті (Австрія) відбудеться науково-міждисциплінарна дискусія Міжнародного журі, в ході якої буде названо Лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка.

Завданнями Журі є визначення лауреата Премії у двох номінаціях: «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики» та «За вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук».

Відповідно до Положення про міжнародне журі,  у ході засідання Журі кожну наукову роботу має реферувати член Журі у формі наукової доповіді. Члени Журі обговорюють подані на здобуття Премії роботи в ході наукової міждисциплінарної дискусії з аналізом вірогідності, обґрунтованості та опонування доповідачеві.

Лауреати Премії мають відповідати позиції Івана Франка, яку він висловив при житті: «ця праця наскрізь критична, діло холодного розуму, натхнена великою ідеєю одноцільності і своєрідності…»

Визначаючи лауреатів члени Журі керуються власними знаннями, оцінюють професійну компетентність у науковій галузі та міжнародний рівень наукових досягнень. Порівняння наукових робіт відбувається на міждисциплінарних засадах. У номінації «за визначний особистий внесок у розвиток соціально-гуманітарних наук» також оцінюється індивідуальний внесок автора наукової роботи у розвиток соціально-гуманітарних наук.

Рішення щодо визначення Лауреата Премії приймається у ході таємного голосування, у бюлетенях для якого у яких зазначаються усі наукові роботи-номінанти однієї номінації.



Наші партнери